Op deze website wil ik u deelgenoot maken van het onderzoek naar de geschiedenis van de familie Moubis en daaraan verwante families. In 1981 begon ik, bij de geboorte van onze zoon Thomas, met stamboomonderzoek. Uitgangspunt was de stamboom van onze familie die door rector J.Jos.H. Moubis uit Steyl samen met Hub.H. Michels, de stadsarchivaris van Venlo, in 1911 werd gemaakt.

Mijn oom Gérard had deze stamboom in zijn bezit en ik mocht er foto's van maken. Drie weken later overleed hij en verdween de stamboom naar zijn zoon in Nieuw Zeeland. Ik heb de foto's uitgeknipt en in diaraampjes gestopt en alle 221 namen op papier gezet. In de jaren die daarop volgden kreeg ik stukje bij beetje documenten, foto's en andere zaken die met de familie te maken hadden. In 1983 werd ik lid van de N.G.V. en de vrienden van het C.B.G. In 1986 had ik een foto van enkele familieleden waar slechts de naam 'Moubis' op vermeld stond. Uit het testament van Caroline Moubis (overleden in 1976) wist dat een zekere meneer Moonen alle roerende goederen had geërfd. Omdat hij op dat moment het oudst levende familielid van Caroline was belde ik hem op voor een afspraak. Enkele dagen later kreeg ik van hem een enorme verzameling aan familiedocumenten zoals bidprentjes, aktes, diploma's testamenten enzovoorts allemaal uit de familie Moubis. En zo ben ik al jaren bezig om gegevens te verzamelen over onze familie en aanverwante families zoals die van mijn vrouw Bernadette (de families de Bitter en van Teeffelen) maar ook de families Esseling, Rekmans en Meesschaert (mijn grootouders), Canoij (mijn bet-overgrootmoeder) en nog een aantal andere families.  

Zij hielpen mij bij mijn zoektocht naar mijn roots:

Nicole Bootz - van Asten, Neerpelt (B)
Kees Cleophas, Roosendaal
Arno Coopmans, Grave
Jo Coopmans, Tegelen
Berndt Goossens, Aken (D)
Ellie van der Heiden, Leende
Harry Huijs, Tegelen
Twan Hendriks, Geldrop
André Lavalle, Australië
Frida Linseele - Geeraert, Ieper (B)
Karl-Heinz Moubis, Billerbeck (D)
David Omtzigt, Nijmegen
Dr. Reinhard Rankers, Breyell (D)
Toon Rekmans, Hillegom
Betsie en Bernard van Teeffelen, Geldrop
Liesbeth van Tongeren - Overduin, Den Haag

Met dankbaarheid denk ik aan hen die mij tijdens hun leven hielpen:

Drs. Jo Cleophas †, Son. Jo begon zelf met stamboomonderzoek naar de familie Cleophas en vond in Den Haag wat ik al uitgezocht had. Hij corrigeerde veel en vulde aan. 
Josef Funken †, Leuth (D) Hij was de eerste die mij in 1983 de gegevens over 7 generaties Moubis bezorgde.
Renate Küsters †, Lobberich (D), Zij transcribeerde enorm veel gegevens van Breyell en Lobberich waar ik uit kon putten.
Pater Albert Meersschaert C.I.C.M. †, Manila (Phil.) Hij stuurde mij alles wat hij aan gegevens over de familie Meesschaert had.
Drs. Henri Moonen †, Berkel - Enschot. Van hem kreeg ik alle papieren uit de erfenis van Caroline Moubis die betrekking hadden op de stamboom Moubis.
Caroline Moubis †, s-Hertogenbosch. Zij verzamelde en bewaarde alles en noteerde op vele foto's wie het waren.
Clara Moubis †, Maastricht. Uit haar nalatenschap verkreeg ik vele documenten en foto's met betrekking tot de "tak Blerick"
Rector J. Jos. H. Moubis †. Dank zij zijn jarenlange werk en verzamelwoede ben ik nog steeds bezig familiedocumenten te ontsluiten.
Billa Noten †, Steijl. Bij haar leven was zij altijd bereid om mij vondsten uit archieven toe te stoppen die voor mij van belang waren.